Zabava in prosti čas

Skupnostni cirkus x MCC

27. 6. 2023 avtor: Celjski mladinski center
učenje cirkuških veščin

Cirkus za vsakogar! Cirkus za skup-nost!

So vas kdaj zasrbeli prsti, da bi požonglirali s tremi pomarančami ali pa zavrteli krožnik na palici kot to počnejo kitajski cirkusanti, a niste vedeli, kako bi se tega lotili? 

Pri tem vam lahko pomagamo! Na naše delavnice ste vabljeni vsi, ki bi se radi naučili cirkuških in akrobatskih vragolij. 

Vabimo vas v sproščeno okolje Mladinskega Centra Celje, kjer se bo prav vsak lahko preizkusil v osnovnem rokovanju s cirkuškimi rekviziti in mogoče celo poletel v različnih akrobatskih položajih.

Združenje Cirkokrog je skupina cirkuških pedagogov in pedagoginj, ki že vrsto let razvija cirkus kot medij dela z ljudmi.

Prihajamo iz različnih vetrov, vse pa nas druži cirkus. Cirkus, ki nam vzbuja navdušenje, radovednost, fascinacijo in seveda kdaj tudi frustracijo. Cirkus, s svojo pestrostjo veščin, barv in oblik, kjer lahko sami sebe odkrivamo na novo, se drug od drugega učimo in družimo. Cirkus, preko katerega ustvarjamo in preko katerega trosimo čarobni prah na tiste, ki se jih dotaknemo. Kot medij pedagoškega delovanja uporabljamo razne cirkuške veščine. Na rednih tedenskih srečanjih se drug od drugega učimo raznih cirkuških tehnik in skupaj ustvarjamo lažje skupinske akrobacije.

Vabljeni prav vsi. Otroci, starši, dedki in babice pa tudi tete in strici in vsa druga (bodoča) cirkuška bitja. 

Skoraj vsak poletni torek od 17.00 do 21.00! Datume si oglej na naslovni fotografiji!

PROSTOVOLJNI PRISPEVEK: 5€