Zabava in prosti čas

Solidarnost – povezani tudi prek glasbe

30. 5. 2024 avtor: Zavod Nefiks
banner

Mladinski center Vič bo 2. junija ob 19.30 gostil edinstveni glasbeni dogodek, ki bo združil izjemne talente, in na malce drugačen način praznoval svoj 5. rojstni dan! Pod naslovom Solidarnost se bo odvijal koncert, ki bo hkrati praznik glasbe, praznovanja in solidarnosti.

Osrednja zvezda večera bo Katya Villa, izjemna flavtistka, ki jo poznamo tudi iz prestižne opere Teatro alla Scala. Vendar pa je njeno sodelovanje na tem koncertu še posebej unikatno, saj je Katya tudi mama ene od prostovoljk Evropske solidarnostne enote, ki jo trenutno gosti Zavod Nefiks.

Poleg Katye bodo na odru nastopile tudi prostovoljke Evropske solidarnostne enote, Valentina Balconi in Emilie François, ki se bosta predstavili s klavirskimi skladbami in petjem. Prav tako bodo svoj glasbeni talent pokazali še nekateri drugi izjemni glasbeniki iz Viča: sopranistka Ana Zupan, Tinka Kraševec na violončelu ter Livija Žagar na violini.

V dogajanje koncerta je vpletena tudi Glasbena hiša Čonce, ki bo prispevala svoj delež k bogatemu glasbenemu programu večera.

Koncert nosi naziv Solidarnost, kar odraža željo Mladinskega centra Vič, da spodbudimo solidarnostno življenje v skupnosti. Mlade želimo spodbuditi k sodelovanju v okviru Evropske solidarnostne enote, k ustvarjanju glasbe kot sredstva povezovanja in k drobnim gestam, ki lahko naredijo veliko razliko v življenju drugih. Poleg glasbenega programa se boste obiskovalci lahko prepustili tudi trem kratkim zgodbam, ki bodo dodatno osvetlile pomen solidarnosti v vsakdanjem življenju. Po koncertu sledi praznovanje ob 5. rojstnem dnevu Mladinskega centra Vič.

Vstop na koncert je prost, vendar se priporočamo za prostovoljne prispevke. Zbrana sredstva bodo namenjena za izvedbo kvalitetnega programa za otroke in mlade, ki obiskujejo Mladinski center Vič, za udeležbo na mednarodnih in drugih aktivnostih, s čimer bomo še dodatno spodbujali medkulturni dialog, izmenjavo izkušenj in solidarnost med mladimi.

*Dogodek podpirajo ČS Vič, Urad za mladino MOL, Urad RS za mladino in Evropska solidarnostna enota.