Neformalno izobraževanje

Tečaj terapije s pomočjo živali

1. 9. 2023 avtor: Zavod Nefiks
tečaj terapije z živalmi

Tečaj je zamišljen kot niz predavanj o metodologiji in ciljih terapije s pomočjo živali ter njihovih pozitivnih učinkih na psihofizično zdravljenje ljudi. Tečaj ni namenjen urjenju živali ali vodnikov za potrebe izvajanja terapije, temveč ponuja pregled tehnik in uporabnih znanj, ki jih udeleženci lahko uporabijo za nadaljnje izobraževanje v smeri aktivnega sodelovanja na tem področju.

Termini tečaja so 13. in 14. ter 27. in 28. oktober. Tečaj bo potekal v prostorih Mladinskega centra Vič (Tržaška 85) v dopoldanskem času. Cena tečaja znaša 100 € in 50 € za brezposelne.

Ob koncu vsakega dne bodo udeleženci izpolnili evalvacijski vprašalnik ali opravili pisno nalogo, s čimer bo predavatelju omogočen dodaten vpogled v pridobljeno stopnjo znanja in razumevanja, ki so ga dosegli udeleženci tečaja na področju dela in terapije z živalmi. Sledilo bo posvetovanje med predavateljem in udeleženci tečaja

O predavateljici

Dr. Tamara Milivojević je multidisciplinarna biologinja z znanstvenim ozadjem na področju okoljskih študij, nanotoksikologije in kliničnih raziskav. Njena dela so bila zadnjih 15 let objavljena v mednarodnih revijah, monografijah in študijah. Izpopolnjevala se je na priznanih univerzah po Evropi in Kanadi. V svoji karieri je znanstvene dosežke predstavljala na mednarodnih konferencah in simpozijih v Srbiji, Sloveniji, Madžarski, Nemčiji, Češki in Italiji.

Milivojevićeva je tudi strastna zagovornica pravic živali in asistent pri izvajanju terapije s pomočjo živali. Uživa v izvajanju terapije z eksotičnimi živalmi tako za odrasle kot za mlade, kot način izobraževanja in zdravljenja posameznikov, ki se soočajo s travmo. Prostovoljno sodeluje tudi v društvih gluhih in naglušnih, otrok s posebnimi potrebami in v otroških bolnišnicah.

Milivojevićeva je opravila doktorski študij na Univerzi v Ljubljani, postdoktorski študij pa na Univerzi Guelph v Ontariu v Kanadi. To jo je vodilo do terenskih raziskav, izvajanja celoletnih terenskih tehnik v študijah, eksperimentalnih modelov in vivo in vedenjskih študij. Strokovno se je izobraževala za različne tehnike: izolacija ter meritve beljakovin in encimov, toksikološki pregledi, manipulacija z modeli nevretenčarjev in vretenčarjev in razčlenitev zapletenih poskusov na lahko razumljive predstavitve. Prav tako pa ima izkušnje v odnosih z javnostjo, načrtovanjem delavnic, koordinacijo projektov in z javnim nastopanjem.

Od leta 2014 sodeluje pri upravljanju zavoda Anima Zoologica, organizira interaktivne programe za izobraževanje in načrtuje projekte v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi.

Prijave se zbirajo preko prijavnice, ki jo najdete na: https://mc-vic.si/tecaj-terapije-s-pomocjo-zivali-2.