Kultura

Teo Collori in Momento cigano

4. 4. 2023 avtor: Kulturni center Semič

Kulturni center Semič Vas vabi na koncert  Teo Collori in Momento cigano “Predstavitev nove plošče Capitano Della Noche”, ki bo v soboto, 15.4.2023, ob 20. uri v Kulturnem centru Semič.

Spet so prisluhnili mladim, zato jim v Kulturnem centru Semič omogočajo popuste pri nakupu vstopnic za koncert! Cena vstopnice v predprodaji je 15,00€, za študente pa znaša 10,00 €. Na dan koncerta je cena vstopnice 18,00 € , za študente pa 12 €.

Po izjemnih koncertih na Jazz festivalu Ljubljana, drugih koncertnih odrih doma in po svetu ter po navdušujočem sodelovanju z Vladom Kreslinom… Teo Collori in Momento cigano vabijo na predstavitev novega albuma Capitano Della Noche.  Album desetih skladb so glasbeniki tokrat posneli v dnevni sobi z željo, da bi bili posnetki čim bolj intimni in zvočno iskreni. Postprodukcije skoraj ni; olepšave in popravke so izklopili pred pritiskom gumba »record«. Namen je, da glasba poslušalca posede v središče njihove godbe.

Kompozicijsko in izvedbeno so naredili še nekaj korakov naprej… na plošči je mogoče prisluhniti flamenko rumbi, afro/gypsy stilu, italo-francoskemu valčku, indijski melodiki … Klasična manouche jazz polka se na albumu pojavi le kot odmev prejšnjih plošč. Tudi kontemplativnemu ozračju v slogu skladb Inferno in Warrior’s Lullaby s prejšnjih albumov se niso mogli upreti. Skupina v glasbo vključuje več vokala, ki pa vselej ostaja v vlogi inštrumenta, torej brez besedila, da bi se glasba še naprej dotikala srca pred glavo.

Vlado Kreslin in Teo Collori & Momento Cigano – S tabo je izi.

Vlado Kreslin – glas in ak. kitara, Teo Collori – ak.kitara, glas Matija Krečič – violina Metod Banko – ak. kitara, glas Matej Kužel – klarinet. Piran, 21.5.2022.