Zabava in prosti čas

Through Their Eyes (razstava + glasbeni nastop)

10. 7. 2024 avtor: Center mladih Koper
banner dogodka

Dogodek z naslovom Skozi njihove oči je praznik ustvarjalnosti, ki bo potekal v kulisi živahnega Centra mladih Koper. Ta dogodek združuje fotografsko razstavo, ki ujame bistvo slovenske obale iz perspektive mladih talentov, s koncertom eksperimentalne glasbe, ki ga prav tako predstavlja mlada slovenska umetnica. Cilj je navdihniti in motivirati tako nastajajoče fotografe kot občinstvo ter spodbujati kulturno in umetniško izmenjavo.

“Skozi njihove oči” je nastala kot projekt španske prostovoljke, ki je prišla v Slovenijo, da bi kot fotografinja sodelovala s CMK-jem. Med bivanjem je nabrala slike slovenskih umetnikov, ki so sodelovali na lokalnih koncertih, kar je bila izkušnja, ki je obogatila njeno umetniško vizijo in ji odprla um za nove ustvarjalne možnosti. Ta dogodek odraža njeno osebno preobrazbo in vabi druge mlade k raziskovanju in širjenju lastnih umetniških obzorij.

Poslanstvo tega dogodka je dvojno. Po eni strani želi mladim fotografom s slovenske obale ponuditi platformo za predstavitev svojih del in jih spodbuditi k nadaljevanju strasti do fotografije. Po drugi strani pa skuša z glasbo in umetnostjo navdihniti druge mlade ljudi ter pokazati, kako lahko te oblike izražanja povezujejo kulture, odpirajo um in spodbujajo občutek skupnosti. S kombinacijo fotografije in eksperimentalne glasbe dogodek ustvarja dinamičen prostor, kjer lahko cvetita ustvarjalnost in navdih.

Skozi njihove oči ni le razstava in koncert; je praznik mladosti, ustvarjalnosti in medkulturnega povezovanja. S predstavitvijo del mladih fotografov in predstavitvijo eksperimentalne glasbe nadarjenega slovenskega umetnika želi dogodek navdušiti novo generacijo kreativcev. Vabimo vse, da se nam pridružite na tem umetniškem raziskovanju, da pogledate svet skozi oči mladosti in se prevzamete z inovativnimi melodijami, ki odmevajo s slovenske obale.

Razstavljajo: Boštjan Robežnik, Klara Kopač, Aljaž Rolih, Virginia Kritikaki, Ajda Zupan, Angela Medina

Glasbena izvedba: Gašper Torkar

Vstop prost!