Aktivno državljanstvo / EU zadeve

Tvoj glas šteje! Young EU Change-makers tudi na Ptuju

12. 3. 2024 avtor: Center interesnih dejavnosti Ptuj
plakat

V letu 2024 nas čakajo volitve v Evropski parlament, ki bodo potekale med 6. in 9. junijem 2024. Na Ptuju smo že v popolni pripravljenosti!

Z regijskim dogodkom Young EU change-makers se pridružujemo projektu Mreže MaMa, katerega namen je povečati število ozaveščenih in obveščenih mladih med 15. in 30. letom o vlogi, rezultatih in koristih Evropskega parlamenta (EP), specifično pa tudi o pomenu glasovanja na evropskih volitvah 2024 ter spodbujanje mladih, ki jih zanima demokratična udeležba in nestrankarsko delovanje, da se pridružijo skupnosti skupajsmo.eu.

Na Ptuju se bomo v ponedeljek, 18. marca, z dijaki vseh ptujskih srednjih šol v sproščenem in neformalnem vzdušju pogovarjali z evropskim poslancem Francem Bogovičem o tem, kakšna je vloga EP, kako EP vpliva na njihova življenja in kako zgleda povprečen delovni dan evropskega poslanca . Ker je pomembno, da mladi soustvarjajo prihodnost Evrope in da se njihov glas sliši, bodo podali tudi svoje mnenje in predloge o Evropi, ki si jo želijo v prihodnosti, kot tudi o platformi skupajsmo.eu. Predlogi in ideje bodo posredovane vsem novoizvoljenim evroposlancem_kam.

Dijake bomo v pogovor z evropskim poslancem vključili že pred samim dogodkom s pozivom, da pripravijo svoja vprašanja in spoznajo aktivnosti in pomen nacionalne mreža mladih “change-maker-jev_k”.

Mladi, to je vaša priložnost!

Dogodek poteka v soorganizaciji Mreže MaMa in Centra interesnih dejavnosti Ptuj (Javni zavod Ptuj). Aktivnost poteka ob podpori in financiranju Evropskega parlamenta.