Digitalizacija / Kultura

Umetni svetovi Davida B

19. 3. 2024 avtor: Mladinski center Postojna
plakat dogodka

Umetni svetovi Davida B je razstava grafik, nastalih s pomočjo umetne inteligence, ki jo bomo Mladinskem centru Postojna na ogled postavili v petek, 22. marca.

Fotograf David Bec predstavlja inovativno razstavo umetnosti in tehnologije, kjer se srečata človeška domišljija in umetna inteligenca. Skozi svoja dela, ustvarjena s pomočjo algoritmov umetne inteligence, Bec razkriva kanček cinizma, družbene kritike ter bogato domišljijo. Obiskovalci bodo deležni edinstvenega vpogleda v sodobno umetnost, ki presega meje tradicionalnih fotografskih tehnik. Razstava obljublja navdihujočo izkušnjo, ki spodbuja refleksijo in dialog o vlogi tehnologije v umetnosti ter družbi.

David je iz Postojne v Koper preseljeni fotograf, ki je umetno inteligenco začel uporabljati kot nadgradnjo naravne, kar mu gre res dobro. Soavtor najverjetneje prvega slovenskega znanstvenofantastičnega scenarija za film se je že kot mlad poba ponašal z obilo domišljije, ki jo s pomočjo kupa humorja in kanca sarkazma nadgrajuje s pomočjo AI orodij.

Dandanes je vse mogoče.

*Del besedila je bil generiran s pomočjo umetne inteligence.