Zabava in prosti čas

Viva le donne: Majmunska posla + Žen

29. 2. 2024 avtor: Center mladih Koper
plakat

Lepo vabljeni na praznovanje dneva žena v Center mladih Koper. Čeprav je že vse šušljalo o predstavi z moškimi striptizeti, smo idejo opustili in se raje odločili za dva res kvalitetna benda, ki vas bodo nedvomno očarala.

Majmunska Posla so rahlo poseben bend z rahlo posebnim smislom za humor. Njihov koncert je New New Wave Wave spektakel, ki poskrbi za potrebe vseh pop-folk-etno-pop-core-post-punk navdušencev. Skozi glasbo in nastop sam ponovno izumljajo koncept igre in svobode, ki izhajata iz naivne radovednosti ter svojevrstne mešanice Balkana in Mittel Europe. Majmunska Posla so štirje fantje, raznoliki na pogled, a z enakim ciljem v srcu: da se ga džuska. Kaj bi slepomišili, pridite v živo poslušat.

Avdio-vizualni projekt ženski kolektiv Žen je nastal leta 2009 v Zagrebu, svoj dom pa je našel v tamkajšnjem skvotu AKC Medika. Njihov prvenec I onda je sve počelo (2013) in naslednik Jantar (2015) sta jih plasirala med najprodornejše in samosvoje kitarske zasedbe širše regije. V zadnjih letih so Žen nastopile na številnih večjih evropskih festivalih (Europavox, Colours of Ostrava, Tallinn Music Week, INmusic, Welcome to the Village…) in klubih od Baltika do Balkana, od Atlantika do Visle. V začetku leta 2017 združijo moči z Moonlee Records in rezultat je njihov tretji album Sunčani ljudi, ki je izšel novembra 2017.

Vstopnina:
– mladi do 30. leta: 5 €
– mladi od 31. leta: 8 €

*Dogodek financirajo Mestna občina Koper, Kulturno društvo Ambiental Performances ter Center mladih Koper*.