Izobraževanje / Okolje in trajnost

Zeleni večeri: kratki filmi Greta Greta

21. 10. 2022 avtor: Center mladih Koper

Ste pripravljene_i na nekoliko drugačen filmski večer, poln mladostniške kritičnosti in ustvarjalnosti? Potem je večer kratkih filmov na temo podnebnih izzivov kot nalašč za vas! 

V 𝐜̌𝐞𝐭𝐫𝐭𝐞𝐤, 𝟐𝟕. 𝟏𝟎. 𝟐𝟎𝟐𝟐, 𝐨𝐛 𝟏𝟕. 𝐮𝐫𝐢, bodo v Centru mladih Koper predvajale_i kratke filme o okoljevarstvenih problemih kot jih razumejo in dojemajo mladi. Filmi so del predstave Greta Greta, ki so jo pripravile_i dijakinje_i 2.F in 2.G (zdaj 3.F in 3.G) umetniške gimnazije smer gledališče in film (Srednja vzgojiteljska šola, gimnazija in umetniška gimnazija Ljubljana).

Projekcija bo sestavljena iz devetih kratkih filmov, ki obravnavajo raznolike teme, povezane z okoljsko krizo. Ogledali si bomo Nasprotja (8 minut), Umazani ples (4 minute), Okrog sveta (4 minute), Ni tako težko (3 minute), Vegan bitches (7 minut), Zažgano nebo (2 minuti), Igra: zemlja (2 minuti), Plasti (1 minuta) in Dovolj imamo sranja, zahtevamo dejanja (1 minuta). Po ogledu bo sledil pogovor z mladimi ustvarjalkami_ci, ki ga bomo nadaljevali ob sproščenem druženju in prigrizkih.

Vabljene_i! 

 Pobudnik in povezovalec filmskega večera je Gibanje Zelenci v sodelovanju z mentoricami_ji in dijakinjami_i predstave Greta Greta.

 Projekt sofinancira Mestna občina Koper