Neformalno izobraževanje

Zimske počitniške delavnice za mlade

20. 1. 2023 avtor: Mladinski center Šentjur

V Mladinskem centru Šentjur med zimskimi počitnicami, tokrat že od 30. januarja do 3. februarja, pripravljajo bogat program aktivnosti in delavnic.

Kratek opis delavnic, ki se namenjene mladim (učencem zadnje triade osnovne šole, dijakom in študentom):

►  Stil in motiv mojega delovanja: Zakaj sem taka faca?Ponedeljek, 30. 1.

Skozi praktično delavnico, reševanje testov in skozi igro bodo mladi izvedeli, kako delujejo v skupini, kako se znajdejo v stresnih situacijah in v kakšnem okolju najbolje deluje njihov stil in v kakšnem stili drugih. En način, kako imeti dobre odnose z vrstniki, v šoli, pri delu, kako dobro voditi projekte in time je razumevanje posameznikovih stilov interakcije z drugimi ter poznavanje kaj posameznik in drugi cenijo in potrebujejo v odnosih drug z drugim. Kaj žene enega in kaj žene drugega.

►  Upravljanje s stresom: Ali si želiš življenje brez stresa?Torek, 31. 1.

Skozi delavnico bodo mladi spoznali kako lahko upravljajo svoje notranje strahove, vplivajo na svojo samopodobo in kako prevzamejo vajeti v svoje roke.
Ocenjevanje, čakanje na izpit, čas negotovosti, ko čakajo rezultate, cel kup je dogodkov, ki so stresni in vsem krojijo življenje, vsak se sooča z njimi, ampak s tehnikami za upravljanje stresa si lahko pomagamo.

►  Učinkovite metode in tehnike učenja: Nauči se učiti!Sreda, 1. 2.

Mladi bodo izvedeli, kako se lahko naučijo snov v najkrajšem možem času, kako je spraviti se k učenju nekaj zelo preprostega in prijetnega in kako z nekaj majhnimi spremembami pri sebi izboljšajo svoj učni uspeh ter postanejo bolj samozavestni in zadovoljeni s sabo.

►  Karierne postavitve za poklicne odločitveČetrtek, 2. 2.

Delavnica je primerna za mlade, ki ne vedo kam naprej. Kateri poklic je primeren za njih? Katere veščine obvladajo in za kateri poklic so primerne? Za mlade, ki želijo najti strast na svoji poklicni poti? Zdaj imajo priložnost, da dobijo odgovore na vsa vprašanja!
 

Delavnice so brezplačne, prijave so obvezne in se zbirajo tukaj. Število mest je omejeno. Prijave se zbirajo do 26. 1. 2023 oz. do zapolnitve mest.
 

Petek 3.2. V kolikor se mladi udeležijo vsaj 2 delavnic opisanih zgoraj si zagotovijo super zabaven izlet v WOOP! Izzivi.