Kultura / Zabava in prosti čas

Zinedin O., Ezy-G & YNGFirefly | Rap koncert MC ZOS

7. 12. 2023 avtor: Uredništvo
plakat

Kar nekaj časa je minilo od zadnjega rap koncerta v MC ZOS. Tokrat bodo oder MC ZOS zasedli Ezy-G, YNGFirefly in naš lokalni raper Zinedin O.

Matjaž Ezgeta (Ezy-G) se je sprva pol-anonimno pojavil na hiphop sceni leta 1996 kot član zasedbe Dandrough, leta 2004 pa se je zasedba priljubila marsikateremu navdušencu slovenskega rapa s ploščo Pieces of M.E. S svojim kritiškim in prizemljenim, a ostrobesednim pristopom, sodelujočim s fuzijo novih in starih hiphop podlag, se je letos s ploščo Atamorgana udarno vrnil na sceno.

Zinedin Osmanović, ki ga lokalni rap navdušenci zagotovo poznate, je že kot najstnik navduševal slovenska rap občinstva in izdal nekaj singlov, leta 2019 pa še mikstejp The Kacy Tape, ki z najstarejšim komadom seže v osnovnošolska leta. Njegova preobrazba se je začela s prvim letnikom študija v Mariboru, ko se je povezal z YNGFireflyjem. Nastal je Atlas skomigne, ki je svež veter za domačo alternativno hip-hop sceno in rezultat ustvarjalne dinamike, ki sta jo Zinedin in Urban odkrila že po prvih skupnih obiskih studia.

Urban Senekovič (YNGFirefly) pa je glasbeni producent, beatmaker, ki je ustvaril beate skoraj vseh komadov na najnovejših albumih obeh raperjev, v projektu Oygn pa se povezuje tudi z prekaljenim raperskim mačkom Mitom.

Vabljeni torej na odličen štajersko-zasavski rap večer.

Koncert bo v soboto, 16. decembra, ob 21.00 v dvorani Mladinskega centra Zagorje ob Savi.

Vstopnina: 5€ (Možno bo plačilo samo z gotovino).