Zabava in prosti čas

Zmajevska disko juha – Blok party za vse generacije!

3. 5. 2023 avtor: Mladi zmaji
zmajevska disko juha

Mladost odmeva tudi pri Mladih zmajih Šiška!

V letošnjem letu se z našimi aktivnostmi pridružujemo Odmevu mladosti! Aktivnosti in projekti mladinskega dela skupaj z mladimi v ospredje postavljajo pomen in vpliv, ki ga imata mladinsko delo in neformalno učenje na mlade v našem kraju in širše.

Mladi zmaji Šiška bodo v začetku maja organizirali kulinarično – glasbeni dogodek Zmajevska disko juha, s pomočjo katerega bomo ozaveščali o pomembnosti etičnega prehranjevanja mladih in zmanjševanju zavržene hrane.

Kuharske delavnice bo vodila Alja Poharc, ki stoji za IG profilom brunch_queen_. Alja ima obilico izkušenj na temo nutricionistike in priprave zdravih jedi. Na dan dogodka bo udeležencem delavnic podala koristne informacije, kako ”ne atraktivno” hrano uporabiti za pripravo okusnih in zdravih jedi, ki izgledajo božansko. Sestavine bodo lokalne, sveže in sezonske. Jedi bomo pripravili v kuhinji Mladih zmajev Šiška in jih postregli na krožnikih za večkratno uporabo po principu čim manj odpadkov.

Dogodek Zmajevska Disko juha povezuje kulinariko z glasbo, zato bo poleg jedače poskrbljeno tudi za pester glasbeni program. V živo bo nastopila mlada skupina Babooni iz okolice Celja.

Glasbena skupina Babooni izvajajo rock, funk in indie glasbo v živo. Glasbeniki bodo akustično nastopili na zelenici pred Mladimi zmaji Šiška. Za elektronske ritme bo poskrbela mlada producentka in DJane Raketa, ki bo pripravila dvouren set za potrebe dogodka Disko juha z raznolikimi ritmi za vse generacije.

Aktivnost poteka v okviru projekta OurFod.OurFuture, ki ga sofinancirata Evropska komisija in Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina je v izključni odgovornosti organizatorjev in ne odraža nujno stališč sofinancerjev.

V maju se dogodek pridružuje tudi kampanji Odmev mladosti, ki bo po 34 krajih v Sloveniji širila učinke mladinskega dela.