Finance

Drugi poziv za dodelitev denarne pomoči študentom v stiski

28. 10. 2019 avtor: Uredništvo

Fundacija Študentski tolar, ustanova ŠOU v Ljubljani objavlja razpis za dodelitev nepovratnih denarnih pomoči namenjenih študentom v socialni stiski. Namen razpisa je reševati trenutne socialne stiske študentov, pomagati socialno ogroženim študentom in s tem prispevati k vzpostavitvi enakih možnosti pri dostopnosti visokošolskega ali višješolskega izobraževanja ter širiti možnosti za doseganje minimalne ravni kakovosti življenja študentov.

Ugodena denarna pomoč v enkratnem znesku znaša od 400 do 600 €.

Ne glede na splošne pogoje razpisa, se pomoč ne more dodeliti osebi, ki je v zadnjih 12. mesecih že prejela dve denarni pomoči in/ali osebi, ki je pri Fundaciji Študentski tolar že prejela 5 denarnih pomoči, ne glede na njeno obliko, višino oz. na razpis na podlagi katerega je bila denarna pomoč dodeljena. 

Na poziv se lahko prijavite do vključno 30. novembra 2019. 

Kdo vse je upravičen do denarne pomoči oz. se lahko na poziv prijavi, podrobnejša navodila za prijavo in več informacij o razpisu najdete v razpisni dokumentaciji na spletni strani objave razpisa, kjer najdete tudi obrazce za prijavo. Na voljo je tudi kratek seznam najpogostejših napak pri oddaji (nepopolne) vloge.

Poziv in razpisna dokumentacija bosta vsem zainteresiranim tudi javno predstavljena v torek, 5. 11. 2019, ob 17.00, v predavalnici 1 v Študentskem kampusu, Pivovarniška 6, v Ljubljani. Udeležbo svetujejo vsem potencialnim prijaviteljem, saj se lahko še pred oddajo vloge pozanimajo o vseh potrebnih prilogah, dokazilih ipd.

Vir: Fundacija študentski tolar
Foto: unsplash