Zdravje

Društvo Center za pomoč mladim gradi mostove

28. 2. 2020 avtor: Uredništvo

V začetku februarja so se zaposleni in prostovoljci Društva Center za pomoč mladim (Društvo CPM) veliko družili, igrali, predvsem pa smo se povezovali. Izvedli so interno izobraževanje za zaposlene in prostovoljce, ki bogatijo in izvajajo programe Društva CPM v Ljubljani in podružnici v Mariboru.

Ker se zavedajo, da je povezovanje, (s)poznavanje in preživljanje kakovostnega skupnega časa v procesu neformalnega učenja, ključnega pomena za uspešno sodelovanje, so k izvedbi delavnice za ljubljansko in mariborsko ekipo povabili mednarodno priznanega trenerja iz Belgije – Henka Pyrsina.

Preko pestrega ogrevalnega dela so se nekateri med seboj prvič spoznavali, spet drugi so poznavanje poglabljali. Nato pa je sledil zahtevnejši, timski del izobraževanja, kjer izzivov nikakor ni manjkalo. Poleg gradnje trajnostnih mostov med metaforičnimi kontinenti in oblikovanja njihove CPM barke z vso posadko na krovu, so se preizkusili tudi v gradnji skupnosti iz gline, se soočali s pastmi in priložnostmi integracije, inkluzije, izključevanja in vključevanja – vse to so tudi področja njihovega dela z mladimi.

Izobraževanje je bilo nadvse zabavno in koristno na več nivojih, saj smo se v procesu veliko bolje spoznali in se med seboj povezali, obenem pa smo dobili tudi kopico novih znanj, se preizkusili v vajah, ki jih prej še nismo poznali in jih bomo lahko v svojem nadaljnjem delu z mladimi uporabili tudi pri izvedbi naših rednih programov z mladimi. Veselimo se že!” so strnili svoje vtise.

Vir in foto: Društvo center za pomoč mladim