Vključenost

Državno tekmovanje Turistični vodnik 2019

10. 10. 2019 avtor: Uredništvo

Turistična zveza Slovenije je 2. oktobra 2019 šesto leto zapored izvedla državno tekmovanje Turistični vodnik 2019. Letos so mladi vodili po Novem mestu.

Na državno tekmovanje se je uvrstilo 12 mladih, starih med 17 in 27 let, ki so na mladosten in odločen način predstavili bogato zgodovino Novega mesta. Skodi vodenje so pripovedovali o življenju olimpionika Leona Štuklja, bivališču Julije Primicove, pesniku Dragotinu Ketteju, tudi prisluhnili njegovemu delu, slišali smo lahko o pisatelju Janezu Trdini, Rastoči knjigi, o slikovitem novomeškem bregu, obnovljenem Kandijskem mostu in še. Vodenje se je zaključilo ob okljuku reke Krke.

Strokovna ocenjevalna komisija je ob zaključku povedala, da je bila celotna letošnja generacija tekmovalcev izvrstna, zato je ob zaključku nagradila najboljše štiri kandidate. Zlato značko z bonom za obisk tečaja in opravljanje izpita za nacionalnega turističnega vodnika, ki ga podeljuje Turistično gostinska zbornica Slovenije, si je privodil Job Stopar (Gimnazija Kranj), srebrno značko in bon za obisk tečaja za nacionalnega turističnega vodnika si je zaslužila Maša Grmovšek (SŠGT Ljubljana), bronasto značko z isto nagrado pa si je priborila Klara Veronika Leonard (SŠ Izola). Dodatno četrto mesto na tekmovanju je zasedel Alen Golobič (SŠGT Novo mesto).

Kandidati uvrščeni na drugo, tretje in četrto mesto so prejeli s strani potovalne agencije Collegium Mondial travel darilni bon za opravljanje hospitacije na izletu potovalne agencije. Turistična tveza Slovenije vsem prejemnikom priznanj in tudi vsem ostalim udeležencem iskreno čestita za pogum in nova pridobljena znanja in bogate izkušnje.

Vir in foto: Turistična zveza Slovenije