EU si ti – Kakšno EU si želimo državljani?

30. 8. 2019 avtor: Uredništvo

Občina Grosuplje in Vlada Republike Slovenije vabita na posvet o prihodnosti Evropske unije. Posvet bo potekal v sredo18. septembra 2019, v Družbenem domu Grosuplje (Taborska 1).

V razpravi predstavniki lokalne, nacionalne in evropske ravni ne nastopajo kot panelisti, ampak sogovorniki državljanom, ki želijo povedati svoje mnenje in predloge. Forumska razprava državljanov s predstavniki lokalne, nacionalne in evropske ravni krepi aktivno državljanstvo tudi glede odločanja o evropskih zadevah.

S tovrstnimi posveti so pričeli v 2018 in od takrat zbirajo zanimive predloge in mnenja državljanov. V Grosupljem bodo govorili o naslednjih temah:
1. prisotnosti EU v vsakdanjem življenju, pripadnosti EU in skupnim evropskim vrednotam, evropski identiteti in aktivnem državljanstvu;
2. razvoj evropskega turizma na lokalnem nivoju ter 
3. razvojna sredstva EU oz. kam naj bodo usmerjena v prihodnje.

Vabljeni, da se pridružite razpravi o tem, kakšno EU si želijo državljani. Poleg občanov in občank se bodo posvetovanja udeležili predstavniki občinevlade in institucij EU. Več o posvetovanjih o prihodnosti EU z državljankami in državljani najdete na vladni spletni strani.

Udeležba na posvetu je brezplačna, potrebna pa je potrditev udeležbe, in sicer do 17. septembra 2019,  na e-naslov gp.ukom@gov.si.

Vir: Urad vlade za komuniciranje
Foto: Europe Direct Slovenia