Šport

Evropski teden športa 2023 v Celjskem mladinskem centru

4. 10. 2023 avtor: Celjski mladinski center
mladi košarkarji

Informacijska točka Europe Direct Savinjska, ki deluje pod okriljem Celjskega mladinskega centra, je tudi letos organizirala kar dva dogodka v sklopu Evropskega tedna športa.

V Celjskem mladinskem centru se trudijo spodbujati enake možnosti v športu, skozi oblikovanje športih aktivnosti v lokalnih skupnostih in razvijanje novih programov, prilagojenih z mislijo na tiste, ki imajo v družbi manj priložnosti (gibalno ovirani, motnje v duševnem razvoju itd.) Šport namreč ponuja odlično priložnost za spodbujanje socialnega vključevanja ter povezanosti med različnimi družbenimi skupinami.

Tako so v torek, 26. septembra 2023, odigrali že tradicionalno košarkarsko tekmo z varovanci CVD Golovec. Pridružili pa so se jim še dijaki Gimnazije Celje – Center. Prva tekma je potekala med varovanci CVD Golovec in dijaki, nato pa smo odigrali še drugo inkluzivno tekmo z mešanima ekipama. Poleg košarke smo se zabavali še ob lokostrelstvu, badmintonu in našem velikem Človek ne jezi se. Foto utrinke si lahko ogledate tukaj.

Naslednji dan, v sredo, 27. septembra 2023, pa se je odvil še en dogodek v duhu socialnega vključevanja, in sicer Pohod na Celjsko kočo z varovanci VDC Šentjur. Ta dogodek so lani izpeljali prvič in se je izkazal za zelo uspešnega, saj so bili udeleženci zares zadovoljni z vsemi aktivnostmi, ki so jih za njih pripravili. Pohod so prilagodili sposobnostim varovancev in na cilju izvedli različne športne aktivnosti: igrali »Človek, ne jezi se!« v naravni velikosti, preizkušali spretnosti v lokostrelstvu s puščicami na priseske, badmintonu in različnih igrah z žogo. Najpogumnejši pa so se spustili z bobcarti na letnem sankališču Celjske koče. Fotogalerija je na voljo tukaj.

EUROPE DIRECT Savinjska in Celjski mladinski center se veselita organizacije tovrstnih dogodkov tudi v prihodnje.