Evropsko leto mladih / Mladinski dialog

Evropsko leto mladih v Ljutomeru

27. 7. 2022 avtor: Mladinski svet Ljutomer
Evropsko leto mladih v Ljutomeru

Mladinski svet Ljutomer je bil uspešen na razpisu za izvedbo dogodkov v okviru Evropskega leta mladih 2022, ki ga sofinancira MOVIT.

V sklopu projekta so izvedli 2 delavnici namenjeni mladim, ki sta potekali 21. junija na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer.

Prva je bila izvedena s strani Nacionalne agencije za programa Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota – MOVIT. Delavnica Mreže vzornikov je bila delavnica o ozaveščanju o prostovoljstvu. Mladi so tekom skoraj 2 urne delavnice spoznali kaj je prostovoljstvo in kje v lokalnem okolju se izvaja. Razmišljali so tudi o učinkih, ki jih prostovoljstvo prinaša v lokalno okolje. Mladim so bile predstavljene tudi priložnosti, ki jih imajo na področju prostovoljstva na mednarodnem nivoju.

Druga delavnico so izvedli v Mladinskem svetu Ljutomer. Mladim so predstavili mednarodne priložnosti, ki so namenjene prav njim s poudarkom na programih Erasmus + Mladina in Evropska solidarnostna enota. Z mladimi so se tako pogovarjali o možnostih, ki jih lahko izkoristijo dokler še imajo priložnosti. Podrobneje so jim predstavili programe, ki jih najbolj zanimajo – mladinske izmenjave in projekte prostovoljstva. Delavnico so zaključili s pogovorom o njihovih mednarodnih izkušnjah in predstavitvijo ter povabilom k sodelovanju pri mednarodni mladinski izmenjavi, ki jo izvajajo v avgustu 2022 v Pomurju.