Organizacije za mlade

EYE-Net 2.0 išče mlade igralke_ce

2. 4. 2021 avtor: MKC Maribor

MKC MariborCID Ptuj in KUD Moment v sodelovanju s Fundacijo 2021, Novi Sad – Evropska prestolnica kulture vabijo v vrste mednarodne karavane mladinskega angažiranega gledališča EYE-Net 2.0!

EYE-Net 2.0 (European Youth Engagement Network) je mednarodni projekt mladinskega angažiranega gledališča, ki spodbuja aktivnost in vključevanje mladih državljanov v ozaveščanje in informiranje o EU, politiki in dogajanju okoli nas.

Dogodki v formatu gledaliških predstav, ki jih (so)ustvarjajo mladi, obravnavajo teme, kot so: evroskepticizem, solidarnost, pravice žensk, antifašizem, migrantska kriza, ekologija in lažne novice. Predstave potekajo pred mladim občinstvom, ki sodeluje v diskusiji po zaključku vsakega nastopa.

V projektu, ki ga koordinira Fundacija 2021, Novi Sad – Evropska prestolnica kulture, financira pa program Evropa za državljane, sodelujejo mladinske gledališke skupine iz Srbije, Nemčije, Francije, Češke, Grčije, Litve, Italije in Slovenije. V Sloveniji aktivnosti, ki se bodo dogajale v Mariboru in na Ptuju, potekajo v organizaciji MKC Maribor, CID Ptuj in KUD Moment.

ODPRT JE VPIS V DRUGO SEZONO EYE-NET!

EYE-Net 2.0 je program za vse mlade, takšne z odrskimi izkušnjami in takšne popolnoma brez izkušenj, ki se želijo izraziti na odru, sodelovati z vrstniki iz lokalnega okolja in tujine, nadgrajevati in pridobiti gledališko in ustvarjalno znanje.

Po uvodnih delavniških srečanjih pod vodstvom mentorjev boste udeleženci oblikovali avtorsko predstavo po principih snovalnega gledališča oz. kolektivnega ustvarjanja, ki bo obravnavala eno izmed zgoraj naštetih tem, in z njo gostovali na različnih festivalskih odrih po Evropi.

PODROBNEJŠE INFORMACIJE

Kdo se lahko prijavi?
K projektu se lahko pridružijo vsi mladi, praviloma stari od 18 do 29 let. Prijavijo se lahko tako posamezniki kot tudi že delujoče skupine, ki so pripravljene sprejeti še kakšnega člana ali članico.

Kako se lahko prijavim?
Izpolniš prijavnico na tej povezavi.

Kje bodo potekale vaje?
Vaje bodo potekale v Mariboru (GT22 in MKC Maribor) in na Ptuju (CID Ptuj).

Kaj pa COVID-19?
Vse načine in termine aktivnosti bodo sproti prilagajali morebitnim spremembam epidemiološke slike v Sloveniji in ostalih državah projekta EYE-Net 2.0.

Kaj nudijo?
MKC Maribor, CID Ptuj in KUD Moment skupaj s financerji nudijo izvedbo delavnic, mentorja za gledališke delavnice, prostore za vaje in predstave, logistično podporo, podporo pri obveščanju medijev, spremstvo na festivale in sredstva za izvedbo predstav.

Kaj pričakujejo?
Resnost, zanesljivost, željo po ustvarjanju, sodelovanje in prisotnost od začetka do konca projekta.

Vir: Mladinski kulturni center Maribor