Šport / Zabava in prosti čas

Familija z “Vetrom v laseh”

23. 9. 2022 avtor: Familija – izobraževalni in terapevtski center

V torek 20. septembra se je v Škofji Loki za športnim igriščem OŠ Ivana Groharja po dveh sušnih letih zaradi epidemije ponovno odvil dogodek Veter v laseh v organizaciji LAS – lokalne akcijske skupine za preprečevanje zasvojenosti. Njihovemu vabilu so se med številnimi sodelujočimi organizaciji odzvali tudi v Familiji – izobraževalnem in terapevtskem centru. Dogodku so se priključili v popoldanskem programu z namenom, da svoje tri programe predstavijo širši lokalni skupnosti.

Mentorji in prostovoljci Mladinskega dnevnega centra Blok so pripravili malo šolo cirkusa, na kateri so se obiskovalci lahko preizkusili v spretnostih vrtenja kitajskih krožnikov, diabola, poiev, pogumnejši pa tudi hoje po vrvi.

Udeleženci programa PUM-o so poskrbeli za tiste, ki so jim bliže ustvarjalne aktivnosti in pripravili delavnico izdelovanja naprstnih lutk.

Njihov tretji program, mednarodno pisarno, ki se ukvarja z mobilnostjo mladih, pa so predstavljali njihovi novi ESE prostovoljci projekta Kids in action, ki so preteklo nedeljo prispeli v Škofjo Loko.

Dogodek je bil odlično obiskan, mladim obiskovalcem pa so bile še zlasti atraktivne cirkuške vsebine, kar jih izredno veseli, saj gre za netekmovalne športne veščine, za katere ne potrebujemo veliko denarja, vadimo pa jih lahko zunaj ali doma.