Organizacije za mlade

Februar v Mladinskem centru Velenje

11. 2. 2021 avtor: Mladinski center Velenje

V mesecu februarju Mladinski center Velenje skupaj z mladinskim kulturnim klubom eMCe plac in Šaleškim študentskim klubom, društvi in posamezniki, nadaljuje s programskim ciklom Neki kratkega.

Ta četrtek, 11. februarja, Neki paranormalnega s Triiiplom, velenjski raperjem, ki poezijo svoje duše rima na bolne beate že od svojega trinajstega leta, naslednji torek Neki D’shit shit, pogovor z lokalnima ambasadorjema street kulture, raperjema Darjanom Jeličićem – Mrigom in Benjaminom Drinićem – Ghetom.

torek, 23. 2. pogovor Neki za boljšo prihodnost z Mladinsko aktivistično organizacijo, gibanjem, ki je nastalo zaradi nezaupanja v vladajočo politiko in želje po povezanosti mladih s podobnim mišljenjem in podobnimi cilji, ob koncu meseca pa še Nekaj zdravilnega s Shamanika Kreativa, ki jo sestavljajo glasbeniki iz različnih vetrov. Igrajo in prepevajo slovensko ljudsko glasbo z njenim izročilom, glasbo domorodnih ljudstev iz celotnega planeta, ter t.i. direkten prenos univerzalne glasbe, ki se zgodi spontano je prečudovit in neponovljiv. Pesmi in mantre so zdravilne hvalnice Naravi in celotnemu stvarstvu, tokrat jih bosta izvajala Žiga Hun Caban in Žiga Miklavc.

Vir: Mladinski center Velenje