Kultura / Zabava in prosti čas

Februarski program Centra mladih Koper

31. 1. 2024 avtor: Center mladih Koper
plakat

Po uspešnem zagonu novega programskega leta CMK nadaljuje svoje dejavnosti. V februarju se bo posvetil kulturi, pustu, elektronskim obiskom iz Francije, karierah mladih ter se spomnil tistih, ki jih med nami več ni.

V soboto, 3. februarja bo koncertno dvorano CMK-ja obiskal velikan francoske elektronske scene, Baptiste Lagrave, ki bo z modularnimi sintetizatorji občinstvo popeljal v edinstveno epopejo številnih razsežnosti. Pri zibanju občinstva se mu bo pridružila energijska bombica, plavolasa princesa slovenske elektronske scene, Raketa. “Zibalnica” se prične ob 20.30 na Gregorčičevi 4.

Ljubitelji poezije bodo na svoj račun prišli v četrtek, 8. februarja, ob 20. uri. Kulturni dan bodo obeležile že 61. Obalne Rime; performativni dogodek, kjer se bodo predstavili tako neuveljavljeni kot velikani sodobne pesniške struje. V petek, 9. februarja, tako CMK, kot Klub študentov Občine Koper vabita na indie rock večer, na katerem se bosta zvrstili sloviti skupini Koala Voice in The Vices. Koncert se prične ob 20. uri.

Tradicionalno pustno rajanje bo letos v CMK-ju potekalo v znamenju housa. Vse pustne maske, ki jih Istrski karneval ne bo izmučil, so lepo vabljene 10. februarja ob 20. uri v CMK, kjer se bosta “back to back” predstavila DJ-ja Wuyanni in Vercetti. Za pustne maske je vstop prost!

V soboto, 24. februarja, se bo Center mladih Koper spomnil svojega dolgoletnega sodelavca in prijatelja Matka Jovičića, ki je v preteklem letu izgubil bitko s težko boleznijo. Matku, ki bi 20. februarja praznoval rojstni dan, bodo tako v spomin pripravili rojstnodnevno zabavo, na kateri bodo zaigrali Omega Sun, Paranoise, Guattari, NOAIR in Human Host Body. Dogodek bo dobrodelne narave, celotni izkupiček od kart bo CMK namenil Matkovi družini. Lepo vabljeni ob 20. uri v Center mladih Koper.

Celoten februarski program si lahko pogledate na Facebook strani Centra mladih Koper.