Kultura

Fešn Week v Mladinskem centru Žalec

25. 5. 2022 avtor: Mladinski center Žalec
Fešn Week v Mladinskem centru Žalec

PRIHAJA ŽALEC FEŠN WEEK Z MLADIMI OBLIKOVALKAMI IN OBLIKOVALCI!
Od 19.5. do 27.5.2022 bo v Mladinskem centru Žalec potekal svojevrsten in edinstven festival Žalec Fešn Week, na katerem se bodo 19.5. ob 16. uri najprej predstavili s svojimi izdelki različni mladi oblikovalci in oblikovalke Šolskega centra Celje.

Koncept Žalec Fešn Week-a bo temeljil na prevpraševanju hitre mode in trajnostne garderobe, kaj nam pomenijo unikatni dizajni in na kakšne načine lahko podpiramo mlade, ki vstopajo v svet mode v okviru pogovora z uveljavljeno sodobno modno oblikovalko Majo Štamol Droljc in urednic Onaplus.si Barbaro Kotnik.

V okviru večdnevnega dogajanja bodo udeleženci in udeleženke imeli možnost sodelovati na delavnici modne ilustracije z Neo Likar in na delavnici modnih naglavnih dodatkov s Špelo Strašek, ki deluje pod lastno blagovno znamko Boho Headwear.

Koga moti neurejena brada? Za vse bradonje bodo poskrbeli s praktično delavnico stilskega urejanja brade, ki jo bo vodil Žan Žlebnik.

Prav tako se bo v okviru Žalec Fešn Weeka k njim oglasila prva butična trgovina slovenske mode Vili Van Style, ki deluje kot pop- up trgovina, saj decentralizira modo in jo pripelje v različna mesta in sedaj prihajajo tudi k nam v Žalec! Vili Van Style je projekt, ki nastaja v sodelovanju s Centrom za Kreativnost pri Muzeju za Arhitekturo in Oblikovanje.

Za vse tiste, ki pa si želite spremeniti svojo profilko, pa so uredili fotkanje za novo francosko profilko, kjer bosta za vašo preobrazbo poskrbela LR Photography (Lea in Robi Valenti).

UDELEŽITE SE ŽALEC FEŠN WEEKA IN SE OBLECITE V SVOJ DESIGN!

Več o programu pa si lahko preberete na njihovi spletni strani ali obiščete FB stran Mladinskega centra Žalec.

Dodatne informacije: katja.gorecan@mc-zalec.si