Kultura

Vabljeni na obalo, na Festival uprizoritev, glasbe in akademij FUGA

3. 7. 2023 avtor: Uredništvo
banner festivala fuga

Med 10. in 15. julijem 2023 bodo koprske ulice in trgi zaživeli v utripu poletnega Festivala uprizoritev, glasbe in akademij – Fuga (v preteklih treh letih znan kot PPF Mladi), kjer se lahko mladi, ob spremljanju brezplačnega kvalitetnega gledališkega in glasbenega programa, spoznavate in družite z več kot 50 mladimi umetniki iz Ljubljane, Zagreba, Umaga, Banjaluke in Londona.

FUGA, ki spodbuja kulturno udejstvovanje, izmenjavo dobrih praks na področju kulture in razvoj mlade publike, združuje uprizoritveno umetnost ter glasbo, poleg gledaliških predstav in koncertov pa ponuja tudi strokovne delavnice na temo gledališča.

V letošnjem letu bodo na festivalu prisotne Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani, Central Saint Martin School of Art iz Londona (VB), Dramska akademija Zagreb (HR), Akademija umetnosti univerze v Banjaluki (BiH) in Dramska fakulteta Beograd (SRB). Prisoten bo tudi Dramski studio Umag (HRV). Vse akademije bodo na FUGI prisotne celoten festival; v Kopru bodo ves teden od 10. do 15. julija. Vsaka akademija bo imela po eno večerno predstavo, v dopoldanskem času pa bodo potekale obvezne delavnice. Po predstavah bodo na vrsti koncerti mladih lokalnih glasbenikov.


Ne zamudite gledaliških predstav na festivalu FUGA 2023

I’m Going Away Now (Central Saint Martin School of Art, London, UK), 10. julij

Tamo gde pevaju (Dramska fakulteta Beograd, RS), 11. julij

Oprostite, je li infuzija keto-friendly? (Dramska akademija Zagreb, HR), 12. julij

Draga naša Jelena (Akademija umetnosti univerze v Banjaluki), 13. julij

Svinje (Dramski studio Umag, HR), 14. julij

Krik: prvi glas (AGRFT UL, SI), 15. julij

Vsak večer bodo po gledaliških predstavah na Ukmarejevm trgu potekali koncerti mladih lokalnih glasbenikov. Koncertni spored najdete na spletni strani Gledališča Koper.


Več informacij o festivalu najdete tudi na njihovem Facebook in Instagram profilu.

Organizatorja mednarodnega festivala FUGA sta Gledališče Koper in Študentska organizacija Univerze na Primorskem.

Vir: festival FUGA