EU zadeve

Filmski teden Evrope 2023 v Celjskem mladinskem centru

24. 8. 2023 avtor: Celjski mladinski center
filmski teden Evrope

EUROPE DIRECT Savinjska in Celjski mladinski center sta uspešno zaključila še en Filmski teden Evrope. V juliju in avgustu se je zvrstilo kar osem predvajanj šestih različnih filmov na petih lokacijah.

Poleg že vsem znane lokacije v Celjskem mladinskem centru, si je letos bilo možno projekcije ogledat še na nekaterih drugih lokacijah v Savinjski dolini. V sodelovanju z Mladinskim društvom Rogatec je prva projekcija filma Trikotnik žalosti potekala na gradu Strmol. Predvajanja so organizirali tudi v Kinu Velenje in v sodelovanju z Osrednjo knjižnice Celje še v celjski knjižnici na oddelku Miško Knjižko – za tiste najmlajše navdušence nad evropskimi filmi! V sodelovanju z Zavodom Celeia so načrtovali dve predvajanji na idilični lokaciji na Drevesni hiški v Mestnem gozdu v Celju, vendar sta bili žal obe, zaradi slabega vremena, prestavljeni v dvorano Celjskega mladinskega centra, a zato nič manj obiskani.

Poleg filma švedskega režiserja Trikotnik žalosti, si je bilo možno ogledati še filme francoske produkcije: Rez!, Nedolžen in Jaz in moj muc Ru, tisti, ki so navdušeni nad znanstveno fantastiko, so zagotovo neizmerno uživali ob predvajanju nizozemskega filma Kapitanka Nova, za najmlajše pa so predvajali film Zajčja šola: Velika kraja jajc.

filmski teden Evrope
filmski teden Evrope

V letošnjem širokem naboru filmov, ki so bili predvajani se je res našlo nekaj za vsakega! V Celjskem mladinskem centru se že veselijo Filmskega tedna Evrope 2024!