Šport

#FootballPeople tedni ali z nogometom proti nestrpnosti v športu

5. 11. 2019 avtor: Uredništvo

V sredini oktobra je v Novem mestu, v športnem parku Portoval, potekal nogometni turnir v okviru največje evropske kampanje Tedni #FootballPeople. Turnir sta organizirala Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto in NK Krka Novo mesto.

Tedni #FootballPeople so največja evropska kampanja za družbene spremembe in raznolikost v nogometu. V dvotedenskem obdobju se preko 150.000 ljudi v več kot 60 državah vključi v organiziranje dogodkov in dejavnosti, ki želijo doseči družbene spremembe. K akciji so uspešno pristopili tudi v Novem mestu, kjer so z nogometom, ki je med najbolj priljubljenimi športi na svetu, premagovali razlike in odpravljali nestrpnost v športu. Turnir sta otvorili dve otroški ekipi do 15 let, ekipa DRPD in ekipa NK Krka Novo mesto, v nadaljevanju pa so se nato med sabo pomerile 4 mladinske ekipe (nad 15 let). Tekmovanje so z navijanjem spremljali tudi številni obiskovalci. 

Cilj nogometnega turnirja je bilo opozoriti širšo javnost na nestrpnost v športu in z nogometom dosegati družbene spremembe. Turnir se je zaključil s podelitvijo pokalov in priznanj udeležencem.

Vir in foto: Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto