Kultura

Foto nagradno tekmovanje “Ponovno odkritje narave”

22. 6. 2020 avtor: Uredništvo

Evropska agencija za okolje (The European Environment Agency) – EEA, vsako leto organizira fotografski natečaj namenjeni ozaveščanju o okoljski tematiki in k sodelovanju pozove vse Evropejce, ki v svoj objektiv radi ujamejo čudeže narave. Letošnje tekmovanje z naslovom “REDISCOVER Nature” poziva vse sodelujoče, da se ponovno povežejo s prečudovito naravo, jo opazujejo in se ji čutno prepustijo v vsej njeni lepoti.

Udeleženci lahko za tekmovanje predložijo fotografije, ki prikazujejo katero koli od naslednjih treh kategorij:

Kako se prijaviti na tekmovanje?

Prvi korak: vzemite ali ustvarite izvirno fotografijo, podprto s kratkim besedilom in ob upoštevanju smernic o tekmovanju.

Drugi korak: oddaj svoj prispevek preko spletnega obrazca za oddajo.

Nagrada: zmagovalci v vsaki kategoriji (Od blizu naravi, Narava na mojem pragu, Približaj naravi) bodo prejeli denarno nagrado v višini 1000 EUR, 500 EUR pa je na voljo tako za nagrado javnega izbora kot za nagrado mladih. Nagrada za mlade bo podeljena zmagovalnemu prispevku, izbranim med prijavljenimi osebami, starimi med 18 in 24 let v katero koli od treh tekmovalnih kategorij. Vsi finalisti bodo predstavljeni na javnem izboru in bodo morda sodelovali tudi v prihodnjem digitalnem in tiskanem gradivu EEA in njenih evropskih partnerjev.

Vse informacije glede vsebine natečaja, oddaje del in pogojih sodelovanja najdete TUKAJ.

Vir: Uredništvo mlad.si
Foto: www.eea.europa.eu