Kultura

Fotografska razstava Zid(ovi)

28. 2. 2020 avtor: Uredništvo

Pretekli petek je v Galeriji K18, dislociranem galerijskem prostoru Pekarne Magdalenske mreže potekala otvoritev fotografske razstave Gillesa Baudrya, Wall(s) oziroma Zid(ovi). Gilles je v Pekarni Magdalenske mreže mednarodni prostovoljec v okviru programa Evropske solidarnostne enote. Študiral je na National Superior School of Art v Limogesu. Med 2014 in 2019 je delal kot kulturni mediator na Regionalnem skladu za sodobno umetnost (Regional Fund of Contemporary Art of Limousin) v Limogesu.

Mlad francoski fotograf Gilles Baudry je pred nekaj leti začel fotografirati zidove. K temu ga je spodbudilo postavljanje ovir v raznolikih oblikah na mejah, od bodečih žic v Evropi, do Trumpovih groženj z zidovi med ZDA in Mehiko. Hkrati je začel raziskovati estetske in poetične razsežnosti zidov, od metaforičnih zidov, ki jih postavljamo v intimnih odnosih, do zidov, ki v neoliberalnem kapitalizmu ščitijo sveto zasebno lastnino. Na razstavi si lahko ogledamo serijo fotografij zidov nastalih v različnih evropskih mestih in tudi v Mariboru.

Razstava je na ogled vsak delavnik od 14.00 do 18.00 do 18. 3. 2020, v Galeriji K18, na Koroški cesti 18 v Mariboru. V sklopu razstave pa mlad avtor pripravlja še ustvarjalno improvizirano kiparsko delavnico o privatnih zasebnih prostorih ter predavanje, na katerem bo povedal več o ozadjih nastalih fotografij.

Vir: Pekarna Magdalenske mreže
Foto: Domen Ulbi, arhiv Pekarna Magdalenske mreže