Angažiraj se / Kultura

Fotografsko pesniška razstava Brstenje

19. 6. 2019 avtor: Celjski mladinski center

12. junija 2019 je fotografsko – pesniško razstavo ”Brstenje” otvoril mlad in talentiran umetnik Tom Veber. Piše žanrsko raznolike poezije, od osebno izpovednih do družbeno kritičnih poem, v pesmi obravnava gejevsko problematiko in problematiko drugih marginalnih skupin. Razstava izraža mehkobo, krhkost in čutnost. Združuje pesmi, pisane v prostem verzu, vezane na najstniško in LGBTQ+ tematiko ter fotografije, ki se slikovno povezujejo z napisanim in prikazujejo motive iz narave. Soustvarjalec razstave je mlad fotograf, Tim Pongrac.

Vsaka pesem napisana v slovenskem jeziku, je prevedena v deset tujih jezikov. Na razstavi je Tom Veber predstavil tudi pesmi iz pesniškega prvenca Točka preloma iz katerih je zgrajen pesniški del razstave.

Celjski mladinski center je prostor, kjer mladi predstavijo svoj talent in dela širši javnosti, center je zanje dobra odskočna deska in stičišče koristnih informacij ter nasvetov. S takšnimi dogodki povezujejo lokalne in širše delujoče umetnike, dajejo prostor kulturi in umetnosti, spodbujajo mlade h kreativnosti, samoiniciativnosti ter izraznosti.

Razstava bo na ogled do nadaljnjega, v razstavnem prostoru celjskega mladinskega centra. Vabljeni!