Angažiraj se / Neformalno izobraževanje

Govoriš kohezijsko?

27. 11. 2018 avtor: Uredništvo

Na straneh projekta Govoriš kohezijsko?, lahko na poučen in pregleden način izveš vse, kar moraš vedeti o evropskih kohezijskih skladih (EKS) in z njimi podprtih projektih v Sloveniji. Zavod Radio Študent in Center nevladnih organizacij Slovenije – CNVOS v okviru projekta raziskujeta, kako uspešne so posamezne občine pri črpanju sredstev iz EKS in kakšni so dejanski učinki podprtih projektov na okolje, regionalni razvoj in kakovost vsakdanjega življenja?

S tem namenom Radio Študent in Center nevladnih organizacij Slovenije organizirata strokovne konference in tematske javne okrogle mize, na katerih poskušajo zbrati čim več informacij in soočiti čim več mnenj o EKS in hkrati ozaveščati mlade in širšo javnost. Vse ugotovitve so predstavljene v obliki radijskih oddaj, podcastov, video animacij, video prenosov, infografik in strokovnih člankov, ki so dostopni na strani Govoriš kohezijsko?

Že v četrtek, 13. decembra 2018, pa se lahko udeležiš naslednjega izmed posvetov, kjer boš izvedel_a, kako lahko kohezijska sredstva izkoristimo za (bolj) zdravo življenjsko okolje. Na posvetu bodo predstavniki ministrstev, javnih agencij, zavodov, občin in nevladnih organizacij, spregovorili o tem, kaj so s projekti podprtimi s kohezijskimi sredstvi že dosegli in razmislili, kaj lahko v tej in naslednji finančni perspektivi še izboljšajo.

Kaj je kohezijska politika?

„Kohezijska politika“ je politika, ki podpira več sto tisoč projektov po vsej Evropi, ki prejemajo sredstva Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR), Evropskega socialnega sklada (ESS) in Kohezijskega sklada.

Več