Zdravje

Gremo gor ponovno uspešno zaključen

26. 6. 2023 avtor: Center eksperimentov Maribor
gremo gor za kile dol

V Centru eksperimentov so 14. 6. zaključili letošnjo akcijo Gremo gor za kile dol. Tudi letos se je prijavilo veliko število mladih. Letos so prevladovali študenti mariborskih fakultet in srednješolci.

Veseli dejstvo, da so mladi prepoznali pomen gibanja in sproščanja na svežem zraku. Vreme letošnji akciji ni bilo naklonjeno, saj je bilo veliko dni deževnih. Vendar so udeleženci akcije povedali, da jih ni motilo in da so našli ustrezen čas tudi za pohode.

Mlad študent Vito je bil navdušen nad Pekrsko gorco, ki je do akcije še ni poznal. Drugi udeleženec je povedal, da ga je dež dobil ravno na vzponu na Kalvarijo in da je bilo pravzaprav zelo zabavno. Skupina 3 študentov je vzpone opravila skupaj in vse v enem dnevu. Vsi pa so zatrdili, da se bodo akcije udeležili tudi prihodnje leto.

Tudi zaposleni v Centru eksperimentov obiskujejo omenjene vrhove čez vse leto in zato še s posebnim veseljem spodbujajo mlade, da se gibajo. Gibanje je še posebej pomembno v zadnjih mesecih šolskega in študijskega leta, ko je zelo stresno obdobje. To je tudi najbolj poceni rekreacija, dostopna za vse. Če te pa na koncu čakajo še nagrade podjetij Decathlon in Radenske, pa je sploh super.