Zabava in prosti čas

Gremo v naravo, ujet zabavo!

5. 12. 2019 avtor: Uredništvo

V jesenskem času nam narava  ponuja svojo pisanost in svojo neskončno lepoto. Zakaj se ne podamo vanjo in uživamo v barvah? Vsak barvni list lahko prinese zabavo, če premisliš, kako bi ga uporabil. Zato so letos skavti iz stega (krajevne skavtske enote) Logatec 1 izbrali geslo, ki govori, da ni zabava samo pred TV ekrani in računalniškimi zasloni. Že sama narava je lahko zabava.

V ta namen v potrditev slednjega, so logaški skavti izpeljali še enega Jakca, ki je dnevno-nočni skavtski orientacijski izziv s sedaj že kar 22-letno tradicijo. Namenjen je izvidnikom in vodnicam, popotnikom in popotnicam, ter odraslim skavtom. Udeleženci, stari od 12 let naprej, so se lahko preizkusili v svojih orientacijskih veščinah. Okoli 800 udeležencev in prostovoljcev je pripomoglo, da je Jakec 2019 potekal “mega fantastično”. 

Po uvodnem nagovoru koordinatorke Lucije Tomazin, so se ekipe podale na pot po logaškem terenu. Najprej so štartale kategorije IV, JAKEC, JAKEC SOLO . Na koncu pa še najbolj zahtevni kategoriji PP in JAKEC 2. Udeležencem ni manjkalo delavnic, kjer so se lahko naučili izdelovati turški vozel, risat grb, mečevati z Malteškim viteškim redom, se uspeli prebiti iz sobe pobega in izvedeli več podrobnosti o opremi slovenske vojske.  Dogodek so zaključili s sveto mašo in z razglasitvami prvih treh mest.

Organizatorji Jakca se zahvaljujejo vsem prostovoljcem in  sponzorjem, še posebej občini Logatec, ki jim je omogočila izvedbo tako velikega projekta.

Vas zanima več o orientacijskem izzivu Jakec? Klikni sem in poglej. 

Vir: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov
Foto: Arhiv ZSKSS