Aktivno državljanstvo / Angažiraj se

Hackathon EU regij: # ideas4EU

16. 7. 2019 avtor: Uredništvo

Kaj lahko EU stori zate? Kaj lahko EU stori za tvojo družino, prijatelje, tvoje mesto, regijo, državo? Ali veš? Želiš sporočiti svoj pogled? Te pomembne in potrebne informacije moramo narediti čim bolj dostopne!

Pri Evropski komisiji si vsak dan prizadevajo, da bi našli informacije, ki jih potrebujete o EU na enostaven in hiter način. Zato poskušajo interpretirati in posodabljati vsebino, ki je dinamična, ustrezna in uporabniku prijazna. Tokrat se obračajo tudi nate.

Če lahko:

potem sodeluj v Hackathonu EU regij #ideas4EU, ki je sestavljen iz enega samega izziva: približati se državljanom.

Kakšen mora biti rezultat?

Rezultat mora biti nova, izvirna mobilna ali spletna aplikacija, vizualizacija ali predstavitev uporabe podatkovne znanosti z namenom povezovanja podatkovnih nizov za ustvarjanje novih spoznanj in sodelovanj. Rezultat mora nagovoriti potrebo ali problem proste izbire in predstaviti njegov pomen v kontekstu.

Preberite pravila in pošljite #Ideas4EU do 26. julija 2019. Izbrani finalisti bodo v Bruslju predstavili svoje predloge na Evropskem tednu regij in mest oktobra 2019. Dogodek je največje srečanje lokalnih in regionalnih predstavnikov uprave in javnih vlagateljev v Evropi.

Med finalisti bo zmagovalna ekipa prejela dve vstopnici za konferenco svetovne tehnološke industrije (WebSummit) v Lizboni novembra 2019. Ekipa bo imela priložnost, da doseže in predstavi svojo rešitev 70.000 udeležencem, ki segajo od hitro rastočih zagonskih podjetij, uveljavljenih podjetnikov in zasebnih vlagateljev z vrha svetovne tehnološke industrije.

Vir in foto: Evropska komisija