Zdravje

Heroji furajo v pižamah zakorakali že v 4. sezono

21. 12. 2020 avtor: Zavod VOZIM

Zavod VOZIM s svojo iniciativo z naslovom Heroji furajo v pižamah mlade že od leta 2017 spodbuja k zmanjševanju voženj pod vplivom alkohola, ki stremi k temu, da mladi postanejo varni in odgovorni vozniki. Letos so zakorakali že v 4. sezono iniciative za manj voženj pod vplivom alkohola, v sklopu katere so pripravili tudi kampanjo. K temu jih je spodbudil pozitiven napredek mladih na področju voženj pod vplivom alkohola.

V zadnjih 5 letih (2015-2019) so mladi med 18. in 24. letom povzročili kar 60% manj smrtnih žrtev zaradi vožnje pod vplivom alkohola in povzročili 22 % manj prometnih nesreč pod vplivom alkohola.

V tokratni kampanji so glavno besedo dobili vplivni mladi. Gaja PrestorTim GajserJanja GarenbretŠtefan Hadalin in Blaž Janc so predstavniki mladih, ki v letošnji kampanji svojim sovrstnikom sporočajo: »Mladi si zaslužimo pohvalo, saj skupaj na cestah dosegamo hvale vredne in varne rezultate! Gremo še naprej.« 

Poleg pohvale pa je mladim seveda dodeljena odgovornost, da varno ravnajo še naprej, saj še vedno nismo na cilju. Mladi so tudi postavljeni kot vzor vsem ostalim, oz. starejšim.

Mladinski centri, lepo vabljeni, da med mladimi delite vsebine kampanje in tako doprinesete k skupnim prizadevanjem za manj voženj pod vplivom alkohola!

Vir: Zavod VOZIM