Kultura

“Hodi naprej” sporočilo večera sodobne krščanske glasbe

30. 12. 2019 avtor: Uredništvo

Društvo mladinski ceh je aktivno vključeno pri organizaciji že 12. sezone večerov sodobne krščanske glasbe (SKG). Zadnji večer SKG v tem koledarskem letu je 12. decembra oblikovala Petra Stopar s spremljevalno skupino. Že uveljavljenim avtorskim pesmim je dodala dobro poznane tuje in domače skladbe, ki so vžgale srca in dvignile obiskovalce na noge.

Mraz in sneg sta v četrtkovih večernih urah zajela tudi Rakovnik v Ljubljani ter naredila primeren ambient in uvod v prijeten večer. Vrhunska glasbena spremljava skupine in krasen Petrin glas nista razočarala lepega števila obiskovalcev. Naslov večera in hkrati prve pesmi oriše glavno sporočilo, ki ga je pevka želela predati vsem obiskovalcem in sicer hodi naprej. Tudi, ko nam ne gre in se izgubimo ali iščemo pravo pot. Naj vztrajamo, ne pozabimo, da nam On stoji ob strani in gremo naprej.

Večer se je nadaljeval s pesmima “Obljuba” in “Le kdo”, nato pa je Petra sama, brez skupine zapela še “Brez besed” in “Luč”. V drugem delu koncerta smo slišali tudi bolj energične pesmi kot sta “Neminljivi Bog” in “V imenu Jezusa”. Na koncu je blagoslovu sledila, skupaj z vsemi zapeta, “Let it be”.

V prihajajočem letu gostijo novo skupino: Mesto na gori! Mladi z Društva mladinski ceh vabijo vse na naslednji večer SKG in sicer 16. januarja 2020, ob 19.30 uri v grad Rakovnik (Ljubljana). Več na fb dogodku: Večeri sodobne krščanske glasbe.

Vir in foto: Društvo Mladinski ceh