Zdravje

Hostel Pekarna na voljo medicinskemu osebju UKC Maribor

19. 3. 2020 avtor: Uredništvo

Youth Hostel Pekarna, ki se nahaja v neposredni bližini UKC Maribor, je od danes prvi nastanitveni objekt v Mariboru, ki bo pomagal v boju proti epidemiji Covid-19, služil bo namreč kot nastanitveni objekt za medicinsko osebje.

Na ta način bo mnogim, ki so zaposleni v UKC Maribor, pot v službo skrajšana na zgolj nekaj minut hoje, hkrati pa bo omogočena tudi izolacija zdravstvenih delavcev od ostalih družinskih članov ter zmanjšana možnost širjenje koronavirusa.

Veseli smo, da lahko pomagamo v tej situaciji. Zdravstveni delavci so najbolj obremenjeni, naše kapacitete pa so trenutno prazne,” je za časnik Večer povedala Marja Guček, direktorica Mladinskega kulturnega centra Maribor (MKC Maribor), ki s hostlom upravlja. Kot še pove Gučkova, v hostlu trenutno deluje samo vodja hostla, delo pa so uredili tako, da se poti zaposlenih v hostlu in zdravstvenega osebja ne bodo križale: “Za zdravstvene delavce smo pripravili sobe, zanje pa bo do nadaljnjega skrbel UKC. Njihovo osebje bo torej menjavalo rjuhe, brisače, čistilo… Dogovor je tudi, da lahko v vsaki sobi biva samo ena oseba, maksimalno bomo torej gostili do 15 ljudi dnevno.

Youth Hostel Pekarna je del mreže mladinskih prenočišč Slovenije, ki jo vodi Popotniško združenje Slovenije, z njim pa upravlja MKC Maribor pod vodstvom direktorice Marje Guček.

Vir: Večer in Popotniško združenje Slovenije
Foto: Popotniško združenje Slovenije