Zabava in prosti čas

Hot thunder se ne “špara” pri izbiri “komadov”

19. 7. 2023 avtor: Kulturni center Semič
hot thunder

Hot thunder je mlada glasbena skupina, ki se je širšemu občinstvu prvič predstavila na Poletnih večerih pred Kulturnim centrom. 🤘 Nastopili so v petek, 14.7.2023 ob 20.00 uri. 🤘 Rock skupino sestavljajo fantje v starosti od 14 do 24 let Matic, Nejc in Gašper.

Publika na koncertu
Koncert Hot Thunder, vir: Kulturni center Semič

Njihov pevec Nejc pravi tako: “Glasbena skupina Hot Thunder je nastala meseca oktobra. S prijateljem Gašperjem sva že leto prej vadila, si želela ustanoviti svojo skupino ter iskala dobrega bobnarja, da bi se
nama pridružil. Brat Matic je igral kitaro pri Mladih Belokranjcih, zelo mi je pomagal pri učenju kitare. Ko je njihov basist zapustil skupino, so prenehali delovati in prosil sem ga, naj postane najin bobnar.
Obljubil nama je, da nama bo pomagal, dokler ne dobiva drugega. Hitro smo postali super ekipa, ki vadi vsak teden in se ob tem odlično zabava, saj je vsem trem glasba na prvem mestu. Vsi trije smo obiskovali glasbeno šolo v Črnomlju, Matic je zaključil 6 let klavirske harmonike in 5 let solo petja ter je samouk na kitari in bobnih. Gašper je letos končal 6. leto kitare in vpisal še dve leti solfeggia. Jaz sem končal 6 let kitare, letos pa sem zaključil prvo leto solo petja. Glasba je naše življenje, ta energija se čuti tudi na naših vajah in nastopih. “

Publika na nogah
Koncert Hot Thunder, vir: Kulturni center Semič

Večernega koncerta se je udeležilo več kot 50 ljubiteljev rock glasbe. S svojo odlično izvedbo so publiko dvignili na noge. Zaradi vrhunske izbire “komadov” so fanjte dosegli, da so obiskovalci prireditve z njimi peli na ves glas. Izvajali so glasbo Nirvane, Big foot mame, Plavega orkestra in Chuck-a Berry-ja.

Hot thunder snemanje z telefonom
Koncert Hot Thunder, vir: Kulturni center Semič