EU zadeve

Imaš 35 minut? Udeleži se spletnega tečaja o Evropskem parlamentu!

29. 2. 2024 avtor: Jerneja Potočnik
evropski parlament

Le še nekaj mesecev nas loči do evropskih volitev in če ne veš povsem dobro, kaj Evropski parlament sploh počne, opravi kratek in uporaben spletni tečaj!

Evropske volitve se bližajo in manj kot 4 meseci nas še ločijo do oddaje glasu. Toda kaj Evropski parlament sploh počne, kako deluje, kakšen vpliv ima na naše življenje?

Ta vprašanja si v času pred Evropskimi volitvami postavlja nemalokdo, če takšna ali podobna vprašanja pestijo tudi tebe, pa ti priporočamo, da si v tem tednu rezerviraš 35 minut, ki jih lahko posvetiš interaktivnemu, jedrnatemu spletnemu tečaju, v katerem izveš vse, kar moraš vedeti. Nato pa lahko z novopridobljenim znanjem k udeležbi na volitvah spodbudiš še koga …

Kaj vse se lahko v spletnem tečaju naučiš?

V spletnem tečaju, ki ga opravljaš povsem v svojem tempu, izveš, kaj je Evropski parlament, kdo so poslanci, kako so izvoljeni in kakšne so njihove naloge. Ob tem se naučiš tudi nekaj novega o političnih skupinah v Evropskem parlamentu ter spoznaš, kako so poslanci organizirani in kakšna so njihova stališča.

Tečaj te seznani tudi z vlogo predsednika Evropskega parlamenta ter njegovimi nalogami, ogledaš pa si lahko tudi, kako se v Evropskem parlamentu sprejemajo zakoni in predpisi. Nazadnje se podrobno seznaniš tudi z Evropskimi volitvami, pri čemer izveš, kdaj potekajo, kdo lahko voli in kako poteka glasovanje.

Tečaj je sestavljen iz videoposnetkov, interaktivnih vaj in kvizov, ki ti bodo pomagali pridobiti znanje o delovanju Evropskega parlamenta na zabaven in interaktiven način. Vse skupaj ti bo vzelo manj kot uro, pridobljeno novo znanje pa ti bo olajšalo razumevanje trenutnega političnega dogajanja.

Kako se udeležiti tečaja?

Kako se udeležiš tečaja? Odklikaj na spletno stran skupajsmo.eu, kjer se lahko registriraš, na zavihku Izobraževanje pa te med nekaj uporabnimi spletnimi tečaji čaka tečaj o Evropskem parlamentu. Prijavi se vanj in kar takoj se bo pred teboj pojavil meni tečaja z videoposnetki, opisi, nalogami in zaključnim kvizom.