Izobraževanje

Informativni dnevi 2020 – navodila za uporabo

12. 2. 2020 avtor: Uredništvo

V petek, 14. 2., in soboto, 15. 2. 2020, bodo za bodoče dijake in študente potekali informativni dnevi po celotni Sloveniji, na katerih se boste imeli priložnost pobliže spoznati z izobraževalnimi ustanovami. Ker se termini ogledov po posameznih zobraževalnih ustanovah razlikujejo, predlagamo, da natančne ure skupnih predstavitev preverite na spletnih straneh in družbenih omrežjih šol in fakultet, v večini primerov pa bodo informativni dnevi potekali v petek ob 9. in 15. uri ter v soboto ob 9. uri. Pred obiski se dobro pripravite in organizirajte, da bo odločitev, kje nadaljevati svojo učno pot, lažja in pravilna. 

Zakaj je pomembno, da obiščete informativni dan?

Informativni dan omogoča, da pridete v stik s profesorji in dijaki in študenti, zato je smiselno, da obiščete šole, ki ste jih umestili v ožji izbor. Tam se lahko seznanite s tem, kako poteka pouk, kakšne interesne dejavnosti ponujajo na šoli. Bodite pozorni tudi na odnose med dijaki in učenci, prepustite se občutkom, ki jih doživljate ob obisku šole. Pomembno je tudi, kako se pripravite na informativna dneva; pripravite si seznam vprašanj, obišči spletne strani željenih šol ali fakultet, določi si prioritete. Veliko uporabnih informacij o srednjih šolah in fakultetah najdeš na spletnem portalu dijaškisvet.si.  

Katere pomembne informacije je bistveno preveriti?

Da bi lažje ugotovili, katera srednja šola ali fakulteta je priemerna zate, najdeš spodaj nekaj vprašanj, ki ti lahko pomagajo pri odločitvi. In imejte v mislih, da nobeno vprašanje ni neumno ali nesmiselno, sprašujte čimveč. 

Dan odprtih vrat dijaških in študentskih domov

Informativni dnevi so namenjeni tudi pridobivanju informacij glede bivanja v domovih. Obiščite spletne strani dijaških in študentskih domov, preglejte, kdaj imajo dan odprtih vrat in jih obiščite. Tako boste dobili prve vtise o življenju v domu, pogovorili se boste lahko s pedagoškimi delavci ter z dijaki in študenti, ki že bivajo v domovih.

Koristne povezave za obdobje po informativnih dnevih

Izkoristite informativna dneva, sprašujte čimveč in imejte v mislih, da nobeno vprašanje ni neumno ali nesmiselno. In veliko sreče pri izbiri svoje poti vam želimo!

Vir: uredništvo mlad.si
Foto: unsplash