Angažiraj se / Okolje in trajnost

Inštitut Luc Hoffmann išče inovativne rešitve za ohranitev biotske raznovrstnosti

3. 7. 2019 avtor: Uredništvo

Te zanima boitska raznovrstnost in bi o njeni ohranitvi lahko kaj povedal_a? Si mladi_a raziskovalec_ka ali praktikant_ka? Imaš provokativno idejo o tem, kako lahko izboljšamo raziskave in prakso na področju biotske raznovrstnosti?

Inštitut Luc Hoffmann skozi iniciativo Biodiversity Revisited išče inovativne ideje, nove pobude, okvirje in razprave o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti biotske raznovrstnosti. 

Mladi raziskovalci, magistri in doktoranti (z zaključkom v roku preteklih petih let) ter študenti vabljeni, da oddate svoj esej na temo biotske raznovrstnosti in njene ohranitve v obsegu največ 1500 besed in največ petnajstimi referencami. Prispevek mora vsebovati povzetek v 250 besedah in tri do pet provokativnih vprašanj v zvezi z vsebino eseja, ki se lahko uporabijo za spodbujanje dialoga na simpoziju o biodiverziteti. Reference, provokativna vprašanja in povzetek niso vključeni v besedni limit. Prispevki morajo biti v angleškem jeziku, najbolj dobrodošli so prispevki izven polja biodiverzitete.

Vsebina eseja naj se osredotoča na kritično obravnavo problema v zvezi z eno od tukaj določenih tem ali skozi holistično obtavnavo, ki presega določene teme.

Predloženi eseji bodo del razprave, ki bo potekala med in po mednarodnem simpoziju o biotski raznovrstnosti, potekal bo septembra 2019. Vaš esej bo prispeval k oblikovanju nove in integrirane raziskovalne agende, ki bo oblikovala nadaljne raziskave in vpliv biotske raznovrstnosti v naslednjih petih letih.

Nagrada: podeljenih bo sedem nagrad v višini 1.000 CHF (901,41 eur). Zmagovalci bodo tudi povabljeni, da se udeležijo mednarodnega simpozija o biotski raznovrstnosti septembra 2019.

Rok za oddajo: 15. julij 2019

Vse informacije in povezavo do prijave najdete tukaj.