Zabava in prosti čas

Izkušnja taborništva za mlade – Taborniške počitnice v Bohinju

5. 8. 2020 avtor: Zveza tabornikov Slovenije

Taborniki so težko dočakali njihove tradicionalne taborniške počitnice v neokrnjeni naravi Triglavskega narodnega parka, za vse otroke in mlade. Njihovi rodovi sicer omogočajo taborjenja prijateljem svojih članov, pred tremi leti pa so pri Zvezi tabornikov Slovenije prvič ponudili izkušnjo poletnega taborjenja tudi tistim mladim, ki niso člani nobenega taborniškega društva. Takrat so sramežljivo razpisali le en termin – in ga napolnili v nekaj dneh. Letos pa so ponudili dva, prvi je že zaključen. Veseli jih, da se nekaj mladih vrača prav vsako leto.

Prva skupina je v Bohinj prišla sredi julija – in četudi je bilo vmes nekaj slabega vremena, le-to ni uspelo pokvariti odličnega vzdušja. Res sproščeno, a vendarle aktivno so potekali taborniški dnevi: spanje v taborniških platnenih šotorih, posebne bohinjske rutice, kopanje v Bohinjskem jezeru, večere pa so preživeli ob tabornem ognju in kitari. “Malo taborniške pravljice vam lahko pričarajo tudi fotografije (tukaj) – le prasketanja ognja in vonja po dimu vam ne znamo prenesti.” so zapisali taborniki.

Taborniške počitnice vodijo mladi, a izkušeni taborniški vodniki. Taborniki so prostovoljska organizacija in vse delo v taborniških društvih opravljajo v prostem času. A njihovi mladi prostovoljci zaslužijo žepnino tudi s priložnostnim delom, zato so veseli, da jim lahko omogočijo nekaj malega zaslužka z opravljanjem tistega, kar imajo najraje in v čemer so odlični: da so vodniki otrokom, ki spoznavajo čarobnost taborništva.

Letos taborniki ponujajo še en termin počitnic, na katerem je prostih še nekaj mest, in sicer od nedelje, 23. do petka, 28. avgusta 2020. Več na povezavi

Vir in foto: Zveza tabornikov Slovenije