Aktivno državljanstvo / Prostovoljstvo / Vključenost

Izšel je nov priročnik: “Vključevanje in aktivizem mladih”

2. 7. 2020 avtor: Voluntariat

Izšel je nov IC4LOP priročnik z naslovom “Vključevanje in aktivizem mladih: kako razviti in podpreti skupnostne projekte”!

Zavod Voluntariat je partnerska organizacija v projektu IC4LOP – Mednarodni državljani za lokalne perspektive, ki ga financira EU prek programa Erasmus+. Projekt se osredotoča na črpanje motivacije iz prostovoljskih izkušenj, ki jo mladi preko skupnostnih projektov oblikujejo v aktivno državljanstvo.

Z negovanjem socialnih, državljanskih in medkulturnih veščin si IC4LOP prizadeva za njihovo krepitev v skupnostih projektih. Želijo povezati mlade Evropejce, mlade migrante, lokalne in mednarodne organizacije, ki bodo akterji sprememb, ki bodo vodile k bolj kohezivni in odprti družbi. Poleg Voluntariata sodelujejo še tri evropske organizacije: France Volontaires (Francija), CESIE (Italija) in Comhlámh (Irska).

Priročnik je namenjen trenerjem in fasilitatorjem, ki delajo z mladimi z izkušnjo življenja v drugih kulturah. Ti mladi so mednarodni prostovoljci in migranti, ki želijo raziskovati in razvijati svoje spretnosti, kot aktivni globalni državljani.  V pomoč bo mladim pri razvoju in trajnosti njihovih skupnostnih projektov.

 Priročnik lahko v slovenščini, angleščini, italijanščini in francoščini prenesete na spletni strani projekta.

Vir: Zavod Voluntariat