Neformalno izobraževanje / Zabava in prosti čas

Izvedli delavnico grafitiranja, olepšali Brežice

30. 4. 2024 avtor: Mladinski center Brežice
grafit

V petek, 19. 4. 2024, smo izvedli delavnico grafitiranja, ki jo je že septembra ekipa mladih napovedala s prijavo v sklopu projekta Moja akcija. Pri izvedbi delavnice sta nam pomagala grafiterja Aljaž in Tomaž, ki se z grafiti ukvarjata že dalj časa.

Delavnica se je pričela ob 15. uri. Najprej smo se zbrali na igrišču pri mladinskem centru, kjer sta nam izvajalca delavnic predstavila osnove grafitiranja – kako se lotiti posameznih linij in oblik, kakšne barve in nastavke uporabiti in kako splošno rokovati s pripomočki pri ustvarjanju grafitov.

Vsi sodelujoči so imeli priložnost povaditi na kartonih, da je kasneje na sami steni risanje lažje teklo. Po eni uri vaje smo se odpravili do mostu pri Vodovodnem stolpu Brežice. Ta prostor so si mladi že septembra izbrali in mu želeli lično spremeniti podobo. Za grafitiranje na  izbrani lokaciji so mladi prijavitelji pridobili tudi uradno soglasje Občine Brežice.

Aljaž in Tomaž sta na steno izrisala osnovno obliko, in sicer napis “Brežice”. Udeleženci so se razdelili v pare, vsak je pobarval polovico črke, da so ustvarili čim bolj barvit napis. Naučili so se še senčenja ter ustvarjanja samega ozadja, da so čim bolj prekrili stare grafite, ki so bili na steni. Aljaž in Tomaž sta udeležencem prepustila res veliko prostega ustvarjanja, da so se mladi počutili popolno vključeni v oblikovanje končne podobe. Izvajalca sta poleg tega narisala še Vodovodni stolp in grb občine.

Udeleženci so bili zelo veseli s končnim izidom in s samim potekom delavnice, prav tako pa je vse navdušil tudi odziv občanov, ki jim je bil končni izdelek po slišanem zelo všeč. Z veseljem bi kaj podobnega še ponovili, saj je nam je skupaj odlično uspelo.