Znanost

Jakub na praksi v Centru eksperimentov Maribor

16. 12. 2019 avtor: Uredništvo

V mesecu novembru je Evropski kulturni center Maribor – Center eksperimentov Maribor gostil mladega češkega dijaka Jakuba, ki je bil na praksi v tujini v okviru ZNI – Zavoda za novodobno izobraževanje.

V času, ki ga je preživljal v Mariboru je spoznal mesto Maribor, naše navade, hrano in ljudi. Ugotovil je, da smo si Slovenci in Čehi precej podobni. Zaradi podobnosti jezikov je tudi uspel razumeti kar precej slovenskih besed, nekatere so ga tudi pošteno nasmejale, saj imajo v češčini drug pomen.

V delovnem času je pridobil veliko novega znanja in izkušenj, hkrati pa je veliko svojega znanja delil z njimi. Jakub namreč obvlada programiranje Arduino sistemov in se tudi sicer odlično znajde okoli vsega, povezanega z elektroniko. Vsakega naloženega dela se je hitro in spretno lotil ter tudi uspešno opravil, brez večje pomoči ali dodatnih napotkov. Jakub kaže velik potencial in v CEM verjamejo, da bo uspešen na svoji nadaljnji poti, saj je zelo entuziastičen in ima veliko mero samoiniciative. 

Vir in foto: Center eksperimentov Maribor