Aktivno državljanstvo / Angažiraj se

#Jezikzavolitve

9. 11. 2018 avtor: Uredništvo

#Jezikzavolitve je projekt Mladinskega kulturnega centra Maribor, ki mlade uči veščin in vrlin, na podlagi katerih se bodo lahko svojih prvih volitev udeležili kot odgovorni, kritični in razgledani volilci. Projekt je namenjen vsem mladim, še posebej pa se osredotoča na mlade med 17. in 20. letom, ki bodo imeli na letošnjih lokalnih volitvah prvo volilno izkušnjo.

V letošnjem letu je bilo v okviru projekta organiziranih kar nekaj delavnic, kjer so se mladi učili o kritični pismenosti, se spraševali zakaj voliti in na kaj vpliva odločitev NE voliti in se urili v mehkih veščinah komuniciranja.

Mladi so pridobljeno znanje letos septembra uporabili na posvetu, kjer so oblikovali dokument s predlogi mladih za razvoj mladinskih politik na lokalni ravni. Ob prihajajočih lokalnih volitvah 2018, bodo svoje predloge na predvolilnih soočenjih predstavili kandidatom za župana v Mestni občini Maribor, ki se bo odvilo 12. novembra, med 17. in 19. uro, v Mariboru.

Ne zamudi priložnosti za sodelovanje v dialogu s kandidati za župana in soustvarjaj prihodnost mladih. Podrobnejše informacije o dogodku najdeš tukaj.