Zaposlovanje

Kako preprečiti napačne karierne odločitve?

31. 12. 2020 avtor: Uredništvo

16.decembra 2020 je Socialna akademija v okviru projekta Inkubator 4.0 pripravila posvet Mladi in iskanje njihovega mesta na trgu dela.

Udeležilo se ga je več kot 50 predstavnikov različnih sektorjev: mladinskih delavcev, učiteljev, vzgojiteljev, odločevalcev, predstavnikov institucij in kariernih svetovalcev.

Petim govorcem, ki so posvet otvorili, je bilo skupno to, da so (bili) vsak na svoj način povezani z mladinskim delom, vsi pa delujejo tudi v drugih, med seboj različnih sektorjih (civilna družba, karierno svetovanje, sociala, nacionalne in evropske institucije).

Namen posveta je bil pripraviti priporočila za t. i. sopotnike mladim, to so osebe, ki mlade spremljajo na poti njihovih kariernih odločitev.

Udeleženci so se v veliki meri med seboj strinjali, da se prostori participacije mladih zaradi spremenjenih razmer močno spreminjajo in v veliki meri tudi krčijo. Pomembno jim je ponujati varno okolje za preizkušanje, kjer so napake dovoljene, kjer dobijo iskreno, a dostojanstveno povratno informacijo ter spodbude za premagovanje ovir, ki jih morda sami v tem trenutku še ne upajo prestopiti.

Rezultati so že znani, gre za 12, priporočil. Pogledate jih lahko tudi obliki e-knjižice.

Vir: Inkubator moj korak naprej