Aktivno državljanstvo / EU zadeve

Kakšno evropsko unijo si želimo državljani?

27. 5. 2019 avtor: Uredništvo

Ali te zanima prihodnost EU in ti je mar za njo?

Potem pridi na posvet, ki bo potekal v sredo, 29. maja 2019, od 16. do 18. ure v dvorani Konjičanka, Stari trg 41, Slovenske Konjice.

V Sloveniji imajo posvetovanja o evropskih temah tradicijo že vse od časa vključevanja v EU. Civilni dialog je nujen tudi za boljše poznavanje delovanja EU, ki tako ali drugače vpliva na naše življenje. Cilj posveta, ki v razpravo vključuje vse udeležence, je krepiti aktivno državljanstvo glede odločanja o evropskih zadevah.

Stalnica vseh posvetov o prihodnosti EU je splošna tema glede članstva Slovenije v EU: kako državljanke in državljani občutijo prisotnost EU v vsakdanjem življenju, pripadnost EU in skupnim evropskim vrednotam (solidarnost, različnost, demokracija, pravna država, socialna blaginja), kako se gradi evropska identiteta in kako lahko z aktivnim državljanstvom sooblikujemo EU.

Drugi dve temi sta izbrani glede na pomen za občino: turizem in destinacijsko povezovanje; kmetijska politika in lokalna samooskrba ter v tem okviru financiranje EU za učinkovit in trajnosten razvoj mest in podeželja.

Poleg občanov in občank se bodo posvetovanja udeležili predstavniki občine, vlade in institucij EU.

Udeležba na posvetu je brezplačna, potrebna je le potrditev udeležbe do 27. maja 2019, na e-naslov gp.ukom@gov.si.

Vabilo na dogodek je dostopno tukaj.

Vir in foto: Ukom