Zabava in prosti čas

Kam po kvalitetne spletne vsebine v času #ostanidoma?

17. 3. 2020 avtor: Uredništvo

Solidarnost se kaže s strani ne samo pozameznikov, temveč tudi podjetij in zavodov, ki zagotavljajo strokovne vsebine na spletu. V duhu solidarnosti so nekateri odklenili svoje vsebine v brezplačno uporabo. Tukaj je nekaj njih:

Spletna platforma Digitalna solidarnost je digitalna iniciativa, ki je po zgledu Italije vzpostavila skupnost podjetij in zavodov, ki lahko z inovativnimi rešitvami in storitvami zmanjšajo družbeni ter gospodarski vpliv koronavirusa. Zato ponujajo digitalno platformo, kjer lahko različni subjekti ponujajo brezplačne dostope do svojih vsebin in storitev. Seznam se vsakodnevno dopolnjuje, v vpogled, kaj lahko najdete naštevamo nekaj njih:

Digitalna knjižnica Slovenije – dLib, že vrsto let ponuja ogromno zbirko digitaliziranega in e-gradiva, v veliki meri je prosto dostopno: raznovrstnih digitalnih vsebin s področja znanosti, umetnosti in kulture; od starih časopisov, knjig, razglednic, vedut in zemljevidov, pa do sodobnih strokovnih in znanstvenih člankov ter publikacij. Kot spletni informacijski vir predstavlja bistven sestavni del sodobne infrastrukture izobraževalnega in znanstvenoraziskovalnega procesa ter enega od temeljev razvoja informacijske družbe. Na voljo je, med drugim, tudi učno gradivo Cankarjevo vesolje in bogate zbirke klasičnih slovenskih avtorjev. Vabijo vas k prebiranju! 

STA za vse – prost dostop do novic STA za splošno javnost – Slovenska tiskovna agencija (STA) je v želji po čim boljši informiranosti in osveščenosti javnosti o dogajanju, povezanem s širjenjem koronavirusa Covid-19, vsem uporabnikom in uporabnicam omogočila brezplačen in neomejen dostop do novic STA. Dostop je mogoč prek mobilne aplikacije STA-M. Prebiranje celotne vsebine novic bo omogočeno do umiritve razmer oziroma do preklica, uporaba novic pa je namenjena izključno za osebno obveščenost (nekomercialna raba).

Brezplačna on-line predavanja t.i. Ivy League univerz v ZDA, ki predstavljajo ene najprestižnejših univerz na svetu. Sem spadajo univerze Brown, Harvard, Cornell, Princeton, Dartmouth, Yale in Columbia ter Univerzo v Pensilvaniji. Trenutno je na voljo več kot 450 predavanj iz vseh področij. Najdete jih tukaj.

Seznam virtualni muzejev in galerij, spletnih zbirke, spletnega učenja, ki se vsakodnevno dopolnjuje.

Kako že pravijo: samo nebo je meja. Postavite si jo visoko. Lepe sprehode po digitalnih zbirkah vam želimo, saj je res pomembno, da trenutno #ostanemdoma.

Vir: uredništvo mlad.si
Foto: pixabay