Izobraževanje / Zabava in prosti čas

Karierni dan kot novost Poletne šole kreativnosti

30. 7. 2020 avtor: Mladinski center Dravinjske doline

Mladinski center Dravinjske doline je izvedel prvi termin brezplačne Poletne šole kreativnosti za osnovnošolsko mladino, v okviru katere se je zvrstilo veliko zanimivih aktivnosti.

Med sprehodom med poslikavami in pomembnimi stavbami v Slovenskih Konjicah, so mladi spoznavali zgodovino mesta, izdelali mozaike in v parku izrisali zemljevid Slovenskih Konjic. Odpravili so se na pohod po Konjiški gori in se naplavali v Termah Zreče. Svoje znanje o animiranju lutk je z otroki delila Klara Pavlič iz Kulturnega društva Svoboda osvobaja. V sodelovanju z Društvom Novus in Kariernim centrom za mlade »VšečKAM in GREM« iz Velenja so pripravili karierni dan, kjer so med drugim izvedli spoznavanje poklicev na delovnem mestu na Občini Slovenske Konjice, Rdečem Križu Slovenske Konjice, Policijski postaji Slovenske Konjice in Koning d. o. o.

Poletna šola kreativnosti se izvaja v sklopu projekta Socio – večgeneracijski center, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Aktivnosti v sklopu projekta sofinancirata tudi Občina Slovenske Konjice in Občina Zreče.
Vir in foto: Mladinski center Dravinjske doline