Izobraževanje

Karierni sejem za osnovnošolce in srednješolce v Mariboru

11. 11. 2019 avtor: Uredništvo

V sredo, 13. novembra 2019 od 8. do 19. ure bo v Športni dvorani Ljudski vrt »Lukna«, Mladinska ul. 26 v Mariboru potekal Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja za osnovnošolce. 

Namenjen je učencem višjih razredov osnovnih šol, njihovim staršem in skrbnikom ter strokovnim delavcem na področju karierne orientacije mladih. Posebno pozornost b namenjena deficitarnim poklicem v Mariboru in tudi širši regiji. V povezovanju z izobraževalnimi zavodi, obrtniki, podjetniki, drugimi gospodarskimi subjekti ter ostalimi javnimi in zasebnimi organizacijami bodo predstaviljene priložnosti za karierni razvoj mladih.

V lanskem letu se je dogodka udeležilo približno 2.000 šolarjev in ostalih obiskovalcev. Na skupno 73 stojnicah so se predstavile šole, podjetja in druge organizacije, ki jim primanjkuje kadra. Nekaj utrinkov lanskega kariernega sejma si lahko ogledate tukaj.

Sejem organizira Mestna občina Maribor, v partnerskem sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje Območno službo Maribor, Štajersko gospodarsko zbornico, Območno obrtno podjetniško zbornico Maribor, Univerzo v Mariboru, Fundacijo za izboljšanje zaposlitvenih možnosti Prizma, ustanova in Športnimi objekti Maribor. 

Dva dni kasneje, 15. 11. 2019, od 8. do 15. ure, pa bo potekal Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja za srednješolce. Dogodek bo potekal na isti lokaciji – v Športni dvorani Ljudski vrt »Lukna«, Mladinska ul. 26 v Mariboru.

Sejem organizira Fundacija PRIZMA, s podporo MO Maribor, Zavoda RS za zaposlovanje Območno službo Maribor in ostalih partnerjev kariernega sejma.

Podrobnejše informacije o razstavljavcih in programu najdete tukaj.

Vir in foto: Urad za kulturo in mladino Mestne občine Maribor